TRENDS & TRADITIONS foregår den 3. maj 2023 i Lokomotivværkstedet.

Dørene åbner kl. 10.00 og lukker kl. 19.00

Eventet varer til kl. 23.00

Talk program 2023

11.00 – 11.45
Tom Dixon – meet the living legend

Tom Dixon, én af branchens mest feterede britiske designere, gæster scenen i en design talk med Ane Cortzen. Legenden, der blev designer ved et tilfælde, er i dag udråbt som et betydeligt originalt talent verden over. I denne talk fortæller han om sin imponerende karriere: Fra da han som ung, uprøvet designer slog igennem i 80’erne til at blive en prisvindende designpioneer, der i dag står i spidsen for sit eget design- og innovationsbureau Design Research Studio i London. Her er han til stadighed med til at skabe nye oplevelser og samarbejder.

TOM DIXON

12.00 – 12.45
Feministisk økonomi: Spændfeltet mellem mennesker og ressourcer

Hvad skaber værdi i erhvervslivet og samfundsøkonomien? Der er alt det, der er nemt at se i regneark: priser, udgifter og indtægter. Men hvilke ressourcer og menneskelige relationer skal der reelt til for at skabe et produkt? Emma Holten, feministisk aktivist og gender policy konsulent, forklarer, hvordan den feministiske økonomi arbejder for at synliggøre det, der historisk har været usynligt, nemlig værdien af livslang omsorg mennesker imellem og naturens ressourcer.

Emma Holten 1 - Credit Claudia Vega

13.00 – 13.45
Brænd igennem i det fysiske og digitale møde

Nanna Vestgård, retorisk konsulent og tidligere cheftaleskriver for flere ministerier, brænder for den fysiske performance – alt det, der er på spil i mødet med andre. Hun viser os, hvordan vi med ord, krop og stemme kan brænde os fast i andres bevidsthed og lægge en strategi for, hvad andre skal huske os for. Selv på korte møder.

Anna Rørbæk, der er rådgiver i strategisk kommunikation, bygger broen til det digitale univers: Hvordan er du troværdig og autentisk, og hvordan finder du dine ord, krop og stemme på sociale medier? Anna introducerer os samtidig for helt enkle greb til at gå dit netværk i møde digitalt.

Nanna Vestgård og Anna Rørbæk

14.00 – 14.45
Stå fast: Et opgør med tidens udviklingstvang

Konstant udvikling af kompetencer, selvet og personligheden er blevet et krav i vores accelererende kultur. Evig forandring ser efterhånden ud til at være det eneste permanente i vores liv. Det er både inden for uddannelse, familie- og arbejdsliv. I dette foredrag spørger Svend Brinkmann, professor i psykolog og forfatter, om vi nu har nået grænserne for, hvor megen fleksibilitet og omstillingsparathed, mennesker kan kapere.

Hvad er konsekvenserne for menneskelig integritet, loyalitet og pligtfølelse, når man konstant skal være i udvikling? Kan vi virkelig finde retning i tilværelsen ved konstant at kigge ind i os selv og ”mærke efter”? Og hvilke alternativer findes for mennesker, der ikke hele tiden vil stræbe mod at ”finde sig selv”, men hellere vil stå fast i deres liv og affinde sig med sig selv? Svend Brinkmann introducerer en tænkning, der betoner sindsro, værdighed og pligt som modgift mod nutidens udviklingstvang.

Svend Brinkmann

15.00 – 15.45
Biodiversitet – ansvarlighed er mere end CO2e

Biodiversitet – dette ord der bliver brugt mere og mere, men hvad betyder det egentlig? Dækker det mere end bare dyrearter? Og hvilken betydning har biodiversitet for virksomheder og organisationer, som har bæredygtighed højt på agendaen? Alexander Holm er specialist i naturbeskyttelse og har i naturformidling via bl.a. podcasten ’Den dyriske time’, giver svarene og giver indsigt i, hvordan vi kan være med til at sikre fremgang for biodiversitet.

Alexander Holm

16.00 – 16.45
Kuratoren og kunstneren

Hvordan kan kunst være med til at skabe well-being? På kontorer, institutioner, i det offentlige rum? Og hvordan er den kreative proces – er publikum og well-being for øje under skabelsen? Kunst og kunstverdenen anses ofte som værende for en lukket kreds, men skal kunsten netop ikke bredes ud til alle? Jens-Peter Brask, kunstsamler og kurator og Simon Sebastian, kunstner, taler i en dialog med Ane Cortzen om deres perspektiver på kunsten, og hvordan vi alle kan få glæde af kunsten og den bagvedliggende skabertrang.

Jens-Peter Brask og Simon Sebastian
Fotokreditering: Nicolai Skov
Fotokreditering: Nicolai Skov

Danmarks næste klassiker 2023

Oplev de vindende designs og et udvalg af de øvrige bud fra DR’s programserie ”Danmarks næste klassiker” på nærmeste hold til TRENDS & TRADITIONS. Få også en snak med de modige og hurtig-eksekverende designere om processen og deres bud på fremtidens klassikere.

Muleposer special edition

Du kan snuppe dig en mulepose, hvis du har behov, når du træder ind i Lokomotivværkstedet.

I år er muleposerne syet af FLOT & Sy Studio fra Ikast, som har brugt overskudstekstil gavmildt doneret af Gabriel og Nevotex til at fremstille muleposer specielt til TRENDS & TRADITIONS.

Hos FLOT & Sy Studio syr dygtige kvinder, primært fra Ukraine, unikke designs for både store og mindre virksomheder i Danmark.

De skaber alle designs af overskudsmaterialer, kollektionsprøver og fejlvarer fra tekstilindustrien i Danmark herunder også møbelbranchen.

Mulepose-med-smilende-kvinde2
Mad og drikke i haven 1

Mad og drikke

Dagen igennem kan du stille sulten i lækre retter fra havens madtelte, hvor du forhåbentlig kan sidde på en solbeskinnet plet og nyde den kulinariske forkælelse.

Om du er til cappuccino, flat white, latte macchiato eller espresso double shot, kan du få kaffetørsten slukket hos en af de dygtige baristaer, som står med deres kaffe-trucks rundt om i Lokomotivværkstedet.

Social Foodies

Social Foodies er en værdidrevet virksomhed, som er med til at bekæmpe ulighed i de globale fødevarekæder. De tilbyder lækre smagsoplevelser, hvor de ikke er gået på kompromis med hverken kvalitet eller social bæredygtighed.

På TRENDS & TRADITIONS serverer Social Foodies velsmagende små flødeboller, energibarer og deres nye root bites.

Social Foodies 2
kofoed

Kofoeds Skole

Socialt udsatte og arbejdsledige kan få hjælp hos Kofoeds Skole til selv at skabe en aktiv hverdag. Dét har været skolens ambition siden 1928, og i dag er der afdelinger i både København, Aarhus, Aalborg og Nuuk.

På TRENDS & TRADITIONS står brugere af Kofoeds Skole klar med smagsprøver på hjemmelavet æblemost og honning.

Bus til og fra Lokomotivværkstedet den 3. maj

Alle pladser på busserne til Lokomotivværkstedet er udsolgt for 2023.

Til Lokomotivværkstedet:

 • 6:30 afgang fra Aarhus
  Thomas Jensens Alle 2, 8000 Aarhus C, ved busholdepladserne
 • 7:15 afgang fra Horsens
  Dyreskuepladsen, Hatttingvej 6, 8700 Horsens
 • 7:45 afgang fra Middelfart
  Ved Jyllandsvej 101, 5500 Middelfart, ved parkeringspladserne til store køretøjer
 • 8:30 afgang fra Odense
  Svendborgvej 102, 5260 Odense S, ved buslommen lige før rundkørslen
 • 10:30 ankomst til Lokomotivværkstedet

Returafgang til Fyn og Jylland kl. 18.30

 • 18:30 afgang fra Lokomotivværkstedet
 • 20:30 ankomst Odense
  Svendborgvej 102, 5260 Odense S, ved buslommen lige før rundkørslen
 • 21:15 ankomst Middelfart
  Ved Jyllandsvej 101, 5500 Middelfart, ved parkeringspladserne til store køretøjer
 • 21:45 ankomst Horsens
  Dyreskuepladsen, Hatttingvej 6, 8700 Horsens
 • 22:30 ankomst Aarhus
  Thomas Jensens Alle 2, 8000 Aarhus C, ved busholdepladserne